OSTALE VOĆNE SADNICE

 

Voćne sadnice – SADNICE DRENA:

Voćne sadnice - dren

Opis:
Voćne sadnice DRENA daju tamnocrveni plod slatko kiselkastog ukusa. Plodovi mogu da se koriste u svežem stanju, a mogu da posluže i za pravljenje sokova,dzemova itd. Raste preko 5 metara visine i formira gustu krošnju. Cveta od februra do aprila, dozreva krajem avgusta. Plod je lekovit i koristi se za lecenje bubrega,malokrvnosti,organa za varenje. Otporan je na sve vrste bolesti.

Vreme zrenja: Kraj VIII

Podloga:


Voćne sadnice – SADNICE OGROZDA:

Voćne sadnice - ogrozdOpis:
Voćne sadnice Ogrozd je grmolika biljka koja naraste od 1 do 3 metra. Traži srednje teška tla. Ogrozd je vrsta otporna na hladnoću. Rano cveta e ga je bolje saditi u jesen. Grane su trnovite i deblje nego u većine bobičastih voćki. Ogrozd može bit bijeli, žuti, crveni i zeleni. Jedna bobica ogrozda sadrži 500 mg vitamina C više od naranče, koja je poznata kao voće bogato vitaminom C.

Vreme zrenja:

Podloga:


Voćne sadnice – SADNICE RIBIZLE:

Voćne sadnice - ribizlaOpis:
Voćne sadnice Ribizla je grmolika biljka, a sazrijeva u mjesecu julu. Ribizla je bogata vitaminom C, pomaže u lečenju raznih infekcija, bubrežnih bolesti, pomaže radu creva i podstiče izlučivanje štetnih materija iz krvi. Ribizla je veoma rasprostranjeno voće, uspeva na mestima koja su izložena suncu i dobroj ventilaciji.Koristi se za prerađevine kao što su kompot, marmelada i slatko.

Vreme zrenja:VII

Podloga:


Sadnice – SADNICE ARONIJE:

Voćne sadnice - aronijeOpis:
Sadnice ARONIJE potiču iz istočnog dela Severne Amerike. Zbog visokog stepena otpornosti na mraz, izdrži zimu do minus 47° C zato ima ime i SIBIRSKA BOROVNICA. Tako se aronija naselila u Rusiji, Finskoj i Švedskoj. Kao ukrasni grm ili kao voćka, aronija je nezahtevna biljka, pogodna i za sadnju i unutar malih vrtova i na manje plodnom tlu.

Vreme zrenja:

Podloga: